Tefekkür

Fikir burada hür!

Salı, Eylül 06, 2005

Katrina Kasırgası ABD'yi derinden vurdu

Birkaç gün önce New Orleans'ı mahvetti. İsmi Katrina...

2004 yılının son günlerinde tsunaminin vurduğu Güneydoğu Asya'da olduğu gibi yine masumlar perişan oldu. Büyük bir dram yaşanıyor New Orleans'da. Yaşanan dramı göz ardı edemeyiz. Fakat bu felaketin kendini dünyanın tek süpergücü olarak tanımlayan ve George W. Bush dönemi ile birlikte diğer devletlere karşı küstahca bir tavır içine giren ABD'ye verdiği mesajları da belirtmeliyiz.

Felaket bölgesindeki durum bize gelişmemiş ülkelerde büyük afetler sonrasında yaşanan tabloyu hatırlatıyor. Basından öğrendiğimiz kadarıyla ABD felaket bölgesi için hâlâ asayiş berkemal diyemiyor. Bu acziyet inşallah ABD'ye kadr-i mutlak olmadığını hatırlatır da ABD daha adil bir yönetime kavuşur. Akl-ı selim bir ABD'ye bütün dünyanın ihtiyacı var.

"New Orleans'ta yaşayanların büyük çoğunluğu siyahi olduğu için ABD felaket bölgesine yeterli ilgiyi göstermiyor" deniyor. Yetkililer bu iddiayı reddediyor. Fakat ABD'nin ırkçılık ile sabıkalı bir devlet olması ve yakın zamanlarda beyaz polislerin siyahlara karşı tavırlarını TV kanallarında görmemiz de iddiayı sanki kuvvetlendiriyor. Umarım ABD bu iddiayı hakkıyla çürütür. Çünkü insanlık ırkçılığın her türünden çok yaralar aldı.

Son cümlemizde insanlık kazansın. Allah(c.c.)'tan kalanlara sabır, ölenlere rahmet diliyorum.



FREE Hit Counters!